Info tapahtuma

Roots LAN-tapahtuma järjestetään ensimmäisen kerran Keravalla 14.–16.6.2019, Keravan lukion ja aikuislukion tiloissa. Roots on Keski-Uudenmaan suurin e-urheilutapahtuma. Tapahtumassa järjestetään kolme peliturnausta sekä runsaasti muuta ohjelmaa pelaajille ja yleisölle. Tapahtuma streamataan, joten tunnelmaa ja turnauksia pääsee seuraamaan mistä päin maailmaa tahansa.

Rootsiin ovat tervetulleita niin e-urheilijat, harrastepelaajat kun yleisö. Tapahtuma on suunnattu erityisesti 13-20 vuotiaille, mutta kaiken ikäiset lajista kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita tapahtumaan. Alle 13-vuotiaita toivotaan saapumaan tapahtumaan huoltajan tai vähintään kaverin kanssa.

Tapahtuman nimi Roots viittaa paluuseen juurille. Suomen tämän hetken suurin LAN ja e-urheilutapahtuma, Assembly, järjestettiin vuonna 1993 samassa tilassa, jossa Roots järjestetään tänä vuonna. Kerava valikoitui tuolloin tapahtumapaikaksi Assembly organisaation toimitusjohtajan Pekka ”Pehu” Aakon ollessa itse Nikkarin koulun opiskelija. Assembly kerää tänä päivänä tuhansia e-urheilijoita ja pelaajia ympäri maailman kahdesti vuodessa. Roots-tapahtuma kunnioittaa Aakon tekemää työtä ja toistaa historiaa.

Ajatus tapahtuman järjestämisestä syntyi Keravan kaupungin nuorison, liikunnan ja tapahtumien parissa työskentelevien sekä keravalaisten nuorten yhteisestä visiosta, osana Keravan liikuntavuotta 2019. Roots-tapahtuman järjestäjätiimiin kuuluu Keravan kaupungin työntekijöitä eri yksiköistä. Mukana erityisen tärkeässä roolissa ovat keravalaiset nuoret, joista yhteensä kuusi on myös kesätöissä tapahtumassa. Lisäksi useita vapaaehtoisia nuoria on rakentamassa tapahtumaa kesäkuun alussa.

Tapahtuma toteutetaan Keravan kaupungin myöntämällä EHKY-rahoituksella, tapahtumasta saatavilla tuloilla sekä yhteistyökumppaneiden korvaamattomalla tuella.