Tietoa huoltajille

Mistä on kyse?

Roots on e-urheilutapahtuma. E-urheilutapahtuman tarkoituksena on kerätä saman henkisiä, tietotekniikasta, pelaamisesta ja hauskanpidosta kiinnostuneita pääasiassa 13–20 vuotiaita nuoria saman katon alle. Tapahtumassa he voivat kisata ja pitää hauskaa yhdessä. Tällaisissa tapahtumissa on usein mahdollisuus tavata ns. nettituttuja, joita ei ehkä näe kuin kerran tai pari vuodessa.

Rootsin turnauksiin osallistuvat ottavat oman tietokoneensa mukaan tapahtumaan. Kävijät pelaavat ja puuhailevat tietokoneen parissa samoja asioita kuin kotonaan, mutta tunnelma ja hauskuus kasvaa moninkertaiseksi, kun samassa tilassa on sata saman henkistä ihmistä. Pelitapahtumassa, eli laneissa, on mahdollisuus myös tutustua uusiin ihmisiin, joiden kanssa on mukava jakaa ympärillä olevaa tunnelmaa. E-urheilutapahtumat kestävät yleensä taukoamatta tapahtuman pituudesta riippuen 2-4 vuorokautta.

Roots on ikärajaton tapahtuma. Kuitenkin suosittelemme, että alle 13-vuotiaat tulisivat huoltajan tai ainakin kaverin seurassa.

Keravan kaupunki on mukana rakentamasta vastuullista pelikulttuuria kaupunkilaisille ja täyttää vastuullisen tapahtuman laatukriteerit.

Turvallisuus

E-urheilutapahtumat ovat yleisesti hyvin turvallisia. Rootsissa on ammattitaitoista henkilökuntaa paikalla koko tapahtuman ajan vuorokauden ympäri. Lisäksi tapahtumassa on tarkka kulunvalvonta, jolla valvotaan, ettei kukaan ulkopuolinen pääse tapahtumaan sisälle.

Jokainen osallistuja on viime kädessä vastuussa omasta omaisuudestaan. Järkevää on, että arvokasta omaisuutta ei jätä vartioimatta. Jos itse poistuu välillä pelipaikalta, kannattaa pyytää joukkueen jäseniä tai kaveria vahtimaan tavaroita.

Kuinka löydän lapseni tapahtumasta?

Matkapuhelin on parasta tapa löytää yksittäinen henkilö isossa tapahtumassa. Sovi lapsesi kanssa etukäteen matkapuhelimen päällä pitämisestä sekä tapaamispaikasta, jos eksytte toisistanne eikä puhelin jostain syystä toimi.

Tapahtuman infopisteessä pystymme kertomaan jokaisen pelaajan konepaikan sijainnin. Kiireimmissä tapauksissa tapahtuman järjestäjät ovat myös valmiita etsimään henkilöä tapahtuma-alueelta muun muassa kuulutuksien avulla. Tarvittaessa ota yhteyttä tapahtuman infopisteeseen tai työntekijöihin – tunnistat meidät Roots Crew -paidoista.