Keski-Uudenmaan suurin e-urheilutapahtuma Roots järjestetään Keravalla 14.–16.6.2019

Keravan kaupunki järjestää nuorille suunnatun e-urheilutapahtuman 14.–16.6.2019 Keravan lukion ja aikuislukion tiloissa. Roots tulee olemaan Keski-Uudenmaan suurin e-urheilutapahtuma, johon odotetaan toistasataa pelaajaa. Tapahtumassa järjestetään kolme peliturnausta sekä runsaasti muuta ohjelmaa pelaajille ja yleisölle.

Tapahtuman nimi Roots viittaa paluuseen juurille – samoissa tiloissa järjestettiin vuonna 1993 historian toinen Assembly LAN-tapahtuma. Assembly kerää tänä päivänä tuhansia e-urheilijoita ja pelaajia ympäri maailman kahdesti vuodessa ja on yksi maailman suurimmista e-urheilutapahtumista. 

”On hienoa järjestää tapahtuma juuri tässä tilassa, jossa toiset Assemblyt aikoinaan järjestettiin. Siihen aikaan Keravalla asunut ja Nikkarin koulussa opiskellut Assemblyn toimitusjohtaja Pekka ’Pehu’ Aakko järjesti 700 konepaikan tapahtuman. Aakon kanssa olemme käyneet keskusteluja e-urheilusta sekä LAN-tapahtumien järjestämisistä. Hän on mahtava kaveri ja olemme äärimmäisen otettuja sekä kiitollisia hänen tarjoamastaan tuestaan asiantuntijana”, kertoo Keravan kaupungin tapahtumatuottaja Nina Roisko.

Ajatus tapahtuman järjestämisestä syntyi Keravan kaupungin nuorison, liikunnan ja tapahtumien parissa työskentelevien sekä keravalaisten nuorten yhteisestä visiosta, osana Keravan liikuntavuotta 2019. Roots-tapahtuman järjestäjätiimiin kuuluu Keravan kaupungin työntekijöitä eri yksiköistä. Mukana erityisen tärkeässä roolissa ovat keravalaiset nuoret, joista yhteensä kuusi on myös kesätöissä tapahtumassa. Lisäksi useita vapaaehtoisia nuoria on rakentamassa tapahtumaa kesäkuun alussa.

Tapahtuma toteutetaan Keravan kaupungin myöntämällä EHKY-rahoituksella, tapahtumasta saatavilla tuloilla sekä yhteistyökumppaneiden korvaamattomalla tuella.

Ohjelmassa turnauksia, avoimia pelejä ja leikkimielistä kisailua

Ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa 1.3.2019 osoitteessa rootsgaming.fi. Rootsiin ovat tervetulleita niin e-urheilijat, harrastepelaajat kun yleisö. Tapahtuma on suunnattu erityisesti 13-20 vuotiaille, mutta kaiken ikäiset lajista kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita tapahtumaan. Alle 13-vuotiaita toivotaan saapumaan tapahtumaan huoltajan tai muun aikuisen seurassa.

Rootsissa järjestetään bring your own computer (BYOC) -turnaukset kahdessa lajissa: Counter-Strike (CS) ja League of Legends (LOL). Turnauksien voittajajoukkueet saavat rahapalkinnon: voittajajoukkue 1 000 euroa ja toiseksi tullut 500 euroa. Osallistuminen turnauksiin edellyttää konepaikan varaamista ennakkoon. Ilmoittautuminen turnaukseen tapahtuu tapahtumapaikalla perjantaina ja lauantaina.

Lisäksi tapahtumassa pidetään kaksi avointa Forntine-turnausta, single ja duo, joissa on pienemmät voittosummat. Fortnite-turnaukset pelataan tapahtumanjärjestäjän koneilla ja turnaukseen voi osallistua myös yleisön päivälipuilla ilman ennakkovarausta.

Yleisön ja pelaajien viihdykkeeksi järjestetään myös muun muassa PlayStationilla FIFA- ja NHL-turnaukset, Fortnite-tanssikilpailu ja bottle flip -kisa.

Tapahtuma streamataan, joten tunnelmaa ja turnauksia pääsee seuraamaan mistä päin maailmaa tahansa.

E-urheilu vahvassa kasvussa maailmalla ja Keravalla

Suomessa e-urheilu on tällä hetkellä nuorten miesten kolmanneksi suosituin urheilulaji. Edellä ovat vain jääkiekko ja jalkapallo. Tilastollisia harrastajia on Suomessa noin 81 000 – lisäksi lähes jokainen nuori pelaa kotona konsolilla tai tietokoneella vapaa-aikanaan jotain peliä.

Kerava, uusien ajatusten kärkikaupunki, tiedostaa lajin kasvupotentiaalin ja pyrkii omalla toiminnallaan mahdollistamaan nuorille e-urheilun harrastamisen tulevaisuudessa. 

Keravalla on toiminut avoimen nuorisotalon tiloissa, Savion Elzulla, kolmen vuoden ajan pelitila. Pelitilassa on 10 pelitietokonetta, joilla saa pelata valvotusti nuorisotalon ollessa avoinna. Tilassa harjoittelee keravalaisista nuorista koostuva, pelitasoltaan taitava, CS-edustusjoukkue. Joukkuetta valmentaa entinen ammattipelaaja, ja pelaajien kehittymistä, peruskuntoa ja elämänhallintaa seurataan kuten muissakin tavoitteellisissa urheiluharrastuksissa. Lisäksi tilassa kokoontuu kolme muuta pelaamiseen keskittynyttä pienryhmää.

”E-urheilu on sosiaalinen laji, vaikka sitä pelaisi kotona”, kommentoi tapahtumatuottaja Nina Roisko. ”Se kokoaa kaverukset pelikoneiden ääreen ja keskustelua käydään kuulokkeiden sekä mikin avustuksella. Tästä huolimatta pelaajat haluavat kokoontua yhteen, viettää fyysisesti aikaa samassa paikassa. Tätä varten Rootsin kaltaisia LAN-tapahtumia tarvitaan.”

Viimeisen 15 vuoden aikana huimaa vauhtia kehittynyt teknologia on mahdollistanut e-urheilun syntymisen. ”Meidän on aika hyväksyä, että teknologia on tuonut nuorillemme uuden harrastusmahdollisuuden, e-urheilun. Siitä voi tehdä ammatin, kuten muistakin harrastuksista. Suomi on yksi maailman parhaita e-urheilun maita; meillä on maailmanmestareita monessa lajissa ja monet ovat palkkatyössä peliorganisaatioissa”, Roisko toteaa.

”Vanhempien on toisinaan haastavaa ymmärtää e-urheilun positiivisia puolia, usein nuorelle sanotaan useamman tunnin pelaamisesta ja annetaan ymmärtää sen olevan väärin”, Roisko pohtii. Hän toivookin näkevänsä mahdollisimman monia nuorten pelaajien huoltajia Roots-tapahtumassa tutustumassa lajiin ja näkemässä nuorten yhteisöllisyyden.

”Meidän tulee tukea meidän nuoria tässä harrastuksessa, kehittää heidän joukkuehenkeä sekä vastustajan kunnioitusta, kannustaa ja opettaa heitä pelaamaan suuren yleisön ääressä ja tappion iskiessä olla se olkapää, jonka he tarvitsevat”, Roisko kannustaa. ”On tärkeää, että nuoret harrastavat kaikkia lajeja kohtuudella, huolehtivat säännöllisestä rytmistä ja nukkuvat vähintään 8 tuntia yössä. Pelaaminen voi olla harrastus siinä missä jääkiekko ja jalkapallo – annetaan jokaisen löytää se oma juttunsa.”, Roisko jatkaa.

Lisätietoja:

tapahtumatuottaja Nina Roisko, nina.roisko@kerava.fi, puh. 040 318 2315
viestintäsuunnittelija Suvi Koskela, suvi.koskela@kerava.fi, puh. 040 318 2832
viestintäjohtaja Vivikka Richt, vivikka.richt@kerava.fi, puh. 040 318 2139