Roots2019

Roots 2019 on saatu kunnialla päätökseen. Takana on yli 50 tuntia pelaamista, jonka sekaan mahtuu kohtaamisia, turnauksia, live-lähetyksiä ja voitonriemua. Tapahtumaan osallistui yli 120 konepaikkalaista. Rootseilla pelattiin läpi koko viikonlopun, eikä sali ollut tyhjillään kertaakaan viikonlopun aikana. Osallistujia saapui paikalle eripuolilta Suomea. Tässä viikonlopun kooste:

Ensimmäisenä iltana salin tunnelmaa oli nostattamassa ammattitason pelaaja Roope ”tomskub” Simpanen, ottamalla vastaan 1vs1 haasteita Counter Strike:ssä. Mies osoitti hurjaa kisakestävyyttä ottelemalla koko illan stagelle saapuvia pelaajia vastaan.

Viikonlopun ensimmäinen turnaus oli Fortnite-Single, jossa pelattiin 5 kierrosta ja kaksi parasta kierrosta laskettiin. Tiensä voittoon taisteli Riku ”FA Vieras” Piispanen ja hän lähti kotiin 300€ rikkaampana. Voitosta vieläkin maukkaamman tekee se, että Piispanen pelasi turnauksen Xbox-ohjaimella. 

Viikonlopun Otto Silvennoinen (oik.) ja Sauli Aho osallistuivat Fornite-Duo turnaukseen sunnutaina. Turnaukssa pelattiin kolme kierrosta, joissa joukkuedein kaksi parasta kierrosta piesteytettiin. 

Historian ensimmäinen Roots, kaikkine turnauksineen on pelattu! Counter Striken finaalissa nähtiin joukkueet Toivoton Tapaus ja Assembly Winter (byoc) -mestari Teppo Team. Finaalissa pelattiin täydet kolme karttaa, jossa kahdessa mentiin jatkoajalle. Viimeisenä karttana pelattiin Train, jossa mentiin jatkoa-ajalle pelin päätyttyä tasan. Jatkoaika oli kuitenkin selkeä 4-0 voitto Toivottomille ja he kahmaisivat tapahtuman pääpotin 1500€ kotiin vietäväksi. Voittajajoukkueessa pelasi Leevi Pekkola, Elias Kyllönen, Sebastian Blomberg, Veeti Sirva ja Jonttu Mandelin. Toiseksi tullut joukkue Teppo Team ei kuitenkaan joudu lähtemään kotiin tyhjin käsin. Hekin saivat palkinnoksi runsaat 500€! 

Näytöllä näkyvien pelien seasta bongattu nuorukainen. Hän on Suomen nuorten shakki maajoukkueen Viktor Kulmala. Rootsissa Kulmala osallistui Fortnite-Duo -turnaukseen.

-Olen aikasemmin käynyt Lantrekeillä. Vaikka ne on isommat, niin silti täällä on todella hyvää tunnelma. Täällä on ollu todella hauskaa. Niin ja pääsin pelaamaan RIG-joukkueeseen, Kulmala kertoo.

Suunnattoman suuret kiitokset kaikille tapahtumaan osallistuneille! Kävijät, vapaaehtoiset sekä yhteistyökumppanit, teidän ansioistanne tapahtuma lähti lentoon heti ensimmäisellä kerralla! Toivottavasti viihdyitte matkassamme. Pysykää kanavillamme, jotta tiedätte mitä Roots tuo eteenne tulevaisuudessa!